Publicaties

Nieuws & Updates

Lijfgericht werken, een onderwerp wat veel mensen hun wenkbrauwen licht laat optrekken. Want wat doe je dan? Dit is prima uit te leggen. Het is coachen via het lijf. Alles wat je mee maakt in je leven wordt opgeslagen in je lijf. Sommige ervaringen doen je groeien en voegen iets toe, terwijl sommige ervaringen je beschadigd hebben en in de weg staan, of zijn gaan staan. Door je aandacht te richten op je lijf en ademhaling en bewust te ervaren, wat je voelt en waar je dat voelt of juist niet voelt krijg je inzicht in je eigen patronen, maskers en overtuigingen. En inzicht geeft een keuze: Wil je het zo blijven doen of maak je in het nu een andere keuze.

Het systemisch werken trekt de wenkbrauwen nog verder omhoog. Mensen ervaren deze vorm van werken in een gesprek snel als vaag.

Want wat is nou systemisch werken?
Het is een manier om zicht te krijgen in jouw plek in een systeem. Welk systeem dan ook. Zowel privé als in je werk. Door te werken met een opstelling (het letterlijk neerzetten van een ruimtelijke weergave) worden onbewuste patronen zichtbaar waardoor je inzicht krijgt in je belemmeringen en wat maakt dat je steeds vervalt in bepaald gedrag.

Maar hoe dan?
Door heel goed te kijken, te luisteren en te voelen naar wat er gebeurt in de opstelling. Vergelijk het maar met de zwaartekracht. Je kan het niet zien en toch weten we allemaal dat het bestaat.

Onlangs las ik in het boek “Rake vragen” van Sietse bakker dat zij het beschreef als het invullen van de juiste WiFi code. Je vult hem en zonder dat je het “ziet” ontstaat er verbinding met een oneindige hoeveelheid informatie.

Systemisch werken gaat over werken met verbindingen die je niet ziet en toch ervaart. Over verbinding ervaren met jezelf en het systeem waar je uit komt. Of systemisch werken nu bij je past of niet het is een feit dat iedereen uit een systeem komt. Het is ook een feit dat jij beïnvloed bent door datzelfde systeem. Dat kan zowel positief als negatief en een mix van beide zijn.

Door verbinding te maken met jouw systeem kan je in korte tijd helder krijgen wat voor jouw goed heeft gewerkt en wat jou in de weg staat. Net zoals we allemaal kunnen inloggen met een WiFi code op het netwerk zo kan ook iedereen in een opstelling staan. Het heeft niets te maken met spiritualiteit of zweven. Het is werken in de onderstroom. Die er is voor iedereen. Allemaal staan we wel eens stil bij of we iets bijvoorbeeld wel of niet iets willen. Onbewust check je dan bij zelf af hoe het voor jou voelt. Je “weet” dan voor jezelf het antwoord. Spannender is het niet. Het is vooral een prachtige manier om inzicht in jezelf en jouw patronen te krijgen. Omdat inzicht een keuze geeft over je gedrag is het ook een manier om meer vrijheid te ervaren. Echte innerlijke vrijheid want, hoever en hoe vaak je ook reist, je neemt jezelf altijd weer mee. En dat is toch in plaats van vaag heel erg concreet!

i

Blog / Publicaties

Klik ze aan voor meer inhoud.

 

Je lijf liegt niet

Je lijf liegt niet

Een poos geleden heb ik een netwerkwandeling gemaakt met een leuke dame die ik zo af en toe zie. Het leek me fijn weer eens bij te praten en zij stelde voor dit al wandelend te doen. Wat mij betreft altijd een goed idee. We spraken af in het bos en het gesprek ging,...

Vogelvrij

Vogelvrij

Deze zomer word ik 40. Dit dacht ik zorgeloos te gaan doen. Ik heb een hele leuke man en kinderen, een prachtig huis, een fijne baan en een eigen bedrijf. Een bedrijf wat ik aan het veranderen ben. Meer passend bij mijn huidige vaardigheden en wensen. Ik zou per...

Als het schuurt

Als het schuurt

Ken je dat, het gevoel dat het schuurt in een contact met iemand anders of in je eigen gevoel. Dat er ergens iets botst. Ik kom het regelmatig tegen. Soms in mezelf, soms bij een ander en soms tussen mij en een ander en soms allemaal tegelijkertijd. Lastig en...

Neem Contact op

Location: Anlooërweg 2, 9468 CN Annen

Telephone: (06) 129 63 225

Email: info@natuurlijkkrachtig.nl

BTW: NL001376102B18

14 + 4 =