Wie ben ik

 Ik ben Mirjam Alice Santing Glastra, de jongste van drie dochters van mijn ouders. Ik werk als systemisch en lijfgerichte coach vanuit mijn onderneming Natuurlijk Krachtig.

Na ruim 15 jaar ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking ging ik verlangen na een ander pad. Ik ging een opleiding tot trainer volgen en hier stond ik voor het eerst in een opstelling. Ik werd terplekke verliefd op deze vorm van werken. In tien minuten voelde ik in mijn hele lijf en brein dat ik een stap had gezet die ik al pratend op een bank nog nooit had gezet. Wat een prachtige en krachtige vorm.

In de jaren hierop volgend heb ik vele opleidingen gevolgd in het systemisch en lijfgericht werken. Opleidingen waar ook gewerkt werd met NLP en Transactionele analyse. Een prachtig pad wat ook vaak moeizaam en confronterend is geweest in het terug kijken naar mijn eigen systeem van herkomst en het insluiten van alle mooie dingen en de verlangens die ik had die niet vervuld zijn. En de manieren die ik mezelf, onbewust, had aangeleerd om daar mee om te gaan.  

Mijn insteek bij het coachen & trainen is altijd om samen tijdelijk met jou te vertragen, zodat jij instaat bent om je (wederom) te verbinden met jezelf. In die verbinding komen de inzichten hoe jij de dingen doet en waarom. Die inzichten maken dat je steeds opnieuw kan kiezen: wil ik het doen zoals ik het al heel lang doe of kies ik mijn nieuwe pad.”

Het bewust kunnen kiezen in het hier en nu, en in het hoe en wat, is wat mij betreft de ultieme persoonlijke vrijheid. 

Dit alles doe ik op nuchtere & speelse wijze. Met veel oog voor de onderstroom uit jouw verhaal. We gaan actief aan de slag met jouw thema’s zodat jij kunt aankijken wat je in de weg staat. Vanuit het aankijken komt de weg vrij naar jouw ‘Natuurlijke Kracht’ en daarin loop ik met plezier een stuk met je mee.