Thema opstellingen

Eten & Drinken 

We doen het allemaal, iedere dag.  We zien het doorlopend om ons heen. Besteden er veel gedachten en handelingen aan. Hebben er allerlei overtuigingen over, nemen ons er van alles in voor en besteden hier dagelijks, in welke vorm dan ook, de nodige tijd aan.

De één eet heel gezond en gematigd. De ander is het ene moment aan de lijn en het andere moment weer alles nemend waar je zin in lijkt te hebben. Een volgende eet steeds net iets te veel en is  doorlopend bezig met het onderwerp: morgen ga ik het anders doen. Weer een ander eet steeds net te weinig.

We kennen het bijna allemaal. Dat eten en drinken een thema in ons hoofd kan zijn. Hoe we ons ertoe verhouden, wat we vinden dat het met ons lijf doet, hoe we dit in gezelschap en alleen ervaren. Hoe we er mee omgaan en hoe we het eigenlijk zouden willen.

Deze middag gaan we op een speelse manier onderzoeken hoe dit thema in jouw leven een rol speelt. Welke boodschappen die je ooit meekreeg, in het nu nog effect hebben en welke beweging jij kan maken voor meer rust in jouw hoofd als het om eten en drinken gaat.

Een bijzondere middag om met frisse inzichten 2024 te starten.

Deze middag is NIET bedoeld voor mensen met een ernstige verslaving rondom eten en drinken.

 

Datum: 18 januari 2024
Tijd: 19.00 -22.00
Locatie: Haren
Groepsgrootte: 8 p
Investering: € 65,00 ex BTW

Ondernemersopstellingen

Durf ik zichtbaar te zijn?
Kan ik succes aannemen?
Heb ik wel kennis genoeg?

Zomaar een aantal vragen waar je als ondernemer mee kan worstelen. Of je nu net start of al jaren aan de gang bent. In deze middag gaan we via o.a. opstellingenwerk jouw vraag onderzoeken.

Welke innerlijke beslissingen heb jij ooit, onbewust, gemaakt, die je nu in de weg staan?

Je gaat ervaren waar jouw overtuigingen rondom jouw ondernemerschap zitten en welke invloed deze hebben op jou, je succes en je klanten.

Langs verschillende systemische wegen ga je ontdekken hoe jij stappen kan zetten voor meer flow in jouw bedrijf

 

Datum: 19 januari 2024
Tijd: 12.30 – 17.00
Locatie: Haren
Groepsgrootte: 10 personen
Investering:  € 95,00 ex BTW

ID, Ego en Superego

Allemaal hebben we een id, ego en superego. Je kent ze wel. Die stemmen in je hoofd die bij wat je ook doet, voelt, kiest, ervaart en wel hun mening klaar hebben en altijd bereid zijn die met je te delen.

Vanuit welke plek spreken die stemmen nu eigenlijk?

Het ID is een onbewuste laag en is bij geboorte al aanwezig in ons. Het wordt gedreven door het genotsprincipe. Als baby heel handig omdat je zo via huilen kan aangeven dat je honger hebt, aandacht wil of een vieze luier hebt. Als volwassen kom je het tegen in toch dat glas wijn nemen, niet gaan sporten. Een eerste impulsreactie op wat je tegenkomt.

Wanneer we wat ouder worden ontwikkeld ons Ego zich. Het Ego, een bewuste laag, helpt ons onze impulsen te beheersen. Het helpt ons te wachten op wat we willen, ergens om te vragen, af te stemmen met andere mensen of situaties. Het ego bemiddeld vaak tussen het ID en het superego

Het Super Ego volgt nog iets later en helpt ons onze normen, waarden en idealen te ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat het ego zich keurig blijft gedragen. Het is het stemmetje wat ons vaak vertelt wat we allemaal niet gaan halen, bereiken en krijgen. Het doet er alles aan om ons veilig te houden.

Waar ego en superego een hele negatieve naam hebben dragen ze ook echt bij het jou veilig houden. En ze kunnen daarin ook nogal doorslaan.

 

Op deze dag ga je onderzoeken hoe dit in jouw hoofd en lijf werkt. Wie vertelt je wat, wat heeft dat jou gebracht in je leven en hoe kan jij als volwassen meer regie voeren over deze innerlijke stemmen.

Tijd: 9.30-17.00
Locatie: Haren
Groepsgrootte: 10
Kosten: 197,50 ex BTW