Publicaties

Nieuws & Updates

Een poos geleden heb ik een netwerkwandeling gemaakt met een leuke dame die ik zo af en toe zie. Het leek me fijn weer eens bij te praten en zij stelde voor dit al wandelend te doen.
Wat mij betreft altijd een goed idee. We spraken af in het bos en het gesprek ging, zoals meestal als we elkaar zien, meteen los. We spraken over het ondernemerschap, de opdrachten die we hebben en de inhoud van ons beider vakgebied. Ze vroeg me eens wat meer te vertellen over het werken met opstellingen,want een beetje vaag vond ze dat nog wel. Ik schoot in de lach. Ik snap dat helemaal dat mensen dat zo ervaren. Om het echt te ervaren is het ondergaan het beste middel, veel beter dan er over praten. Toch is er natuurlijk ook best iets over te zeggen.

Tijdens coaching maak ik vaak gebruik van vloerankers. Daarbij maak ik gebruik van houten schijven. Dat vind ik een fijne manier maar het kan ook net zo goed met post-its, a4tjes, een kussen, wat je maar wil. Veel mensen twijfelen dagelijks tussen verschillende dingen. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals wel of geen muffin nemen bij de koffie en grote zoals wel of niet gaan solliciteren. De grotere dingen kunnen soms heel lastig zijn om te bedenken omdat je hoofd geneigd is met heel veel “maars” op de proppen te komen. Raar genoeg is dat bij die muffin vaak een stuk minder sterk.
Dan kan het heel verhelderend zijn om het op te stellen voor jezelf. Je schrijft de onderwerpen op aparte briefjes. Voor je echt begint is het handig een rustige plek op te zoeken waar het stil is en je alleen bent. Zet je telefoon even op stil en neem er echt even de tijd voor. Ga dan even goed rechtop staan en adem een paar keer heel bewust in en uit. Leg dan beide briefjes (meer kan ook) op de grond. Gewoon neer leggen waar je wil. Kies dan een briefje uit om mee te beginnen. Kijk er eerst eens naar en ervaar wat er in je lijf gebeurt. Wordt het warm of koud, licht of zwaar, wat gebeurt er met je ademhaling? Alleen waarnemen wat er gebeurt is genoeg. Ga dan op het briefje staan en neem opnieuw waar wat er in je lijf en met je ademhaling gebeurt. Doe dit ook bij het andere onderwerp wat je neergelegd hebt. Na deze oefening kan jij je zelf prima vertellen welke keuze het best is voor jou.

Een aantal dagen na de wandeling kreeg ik via whatsapp een foto toegestuurd van de drie onderwerpen die zij had opgesteld met de tekst er onder “Magic, Net gedaan. Gaan voelen bij elke keuze. Bizar!!!
Mooi om haar reactie terug te lezen en dat zij ook letterlijk voelde “je lijf liegt niet”.

i

Blog / Publicaties

Klik ze aan voor meer inhoud.

 

Ondernemers-opstelling

Ondernemers-opstelling

Een club vrouwelijke ondernemers, sommige starters maar het merendeel is al langer ondernemer. Allemaal gaan ze een vraag inbrengen rondom hun onderneming. Eén van de dames heeft haar vraag nog niet helemaal helder. Dat is geen probleem. Door middel van het stellen...

Nooduitgang

Nooduitgang

Aan de andere kant van het beeldscherm zie ik haar met wat hangende schouders zitten. Ze vertelt over de stress die de aankomende tentamens met zich meebrengen. Wanneer ik haar vraag om te beschrijven waar deze stress zich laat horen in haar lijf kan ze dit goed...

Moederdag

Moederdag

Vanmorgen las ik talloze berichten over Moederdag, moeders, liefde, rouw, gemis, wensen en (on)vervuld verlangen. Ik wordt er een beetje bokkig van en mopper in mezelf dat al die volwassen mensen toch eens volwassen moeten worden en zich los moeten maken van hun...

Neem Contact op

Location: Anlooërweg 2, 9468 CN Annen

Telephone: (06) 129 63 225

BTW: NL001376102B18