Publicaties

Nieuws & Updates

Een poos geleden heb ik een netwerkwandeling gemaakt met een leuke dame die ik zo af en toe zie. Het leek me fijn weer eens bij te praten en zij stelde voor dit al wandelend te doen.
Wat mij betreft altijd een goed idee. We spraken af in het bos en het gesprek ging, zoals meestal als we elkaar zien, meteen los. We spraken over het ondernemerschap, de opdrachten die we hebben en de inhoud van ons beider vakgebied. Ze vroeg me eens wat meer te vertellen over het werken met opstellingen,want een beetje vaag vond ze dat nog wel. Ik schoot in de lach. Ik snap dat helemaal dat mensen dat zo ervaren. Om het echt te ervaren is het ondergaan het beste middel, veel beter dan er over praten. Toch is er natuurlijk ook best iets over te zeggen.

Tijdens coaching maak ik vaak gebruik van vloerankers. Daarbij maak ik gebruik van houten schijven. Dat vind ik een fijne manier maar het kan ook net zo goed met post-its, a4tjes, een kussen, wat je maar wil. Veel mensen twijfelen dagelijks tussen verschillende dingen. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals wel of geen muffin nemen bij de koffie en grote zoals wel of niet gaan solliciteren. De grotere dingen kunnen soms heel lastig zijn om te bedenken omdat je hoofd geneigd is met heel veel “maars” op de proppen te komen. Raar genoeg is dat bij die muffin vaak een stuk minder sterk.
Dan kan het heel verhelderend zijn om het op te stellen voor jezelf. Je schrijft de onderwerpen op aparte briefjes. Voor je echt begint is het handig een rustige plek op te zoeken waar het stil is en je alleen bent. Zet je telefoon even op stil en neem er echt even de tijd voor. Ga dan even goed rechtop staan en adem een paar keer heel bewust in en uit. Leg dan beide briefjes (meer kan ook) op de grond. Gewoon neer leggen waar je wil. Kies dan een briefje uit om mee te beginnen. Kijk er eerst eens naar en ervaar wat er in je lijf gebeurt. Wordt het warm of koud, licht of zwaar, wat gebeurt er met je ademhaling? Alleen waarnemen wat er gebeurt is genoeg. Ga dan op het briefje staan en neem opnieuw waar wat er in je lijf en met je ademhaling gebeurt. Doe dit ook bij het andere onderwerp wat je neergelegd hebt. Na deze oefening kan jij je zelf prima vertellen welke keuze het best is voor jou.

Een aantal dagen na de wandeling kreeg ik via whatsapp een foto toegestuurd van de drie onderwerpen die zij had opgesteld met de tekst er onder “Magic, Net gedaan. Gaan voelen bij elke keuze. Bizar!!!
Mooi om haar reactie terug te lezen en dat zij ook letterlijk voelde “je lijf liegt niet”.

i

Blog / Publicaties

Klik ze aan voor meer inhoud.

 

Vaag

Vaag

Lijfgericht werken, een onderwerp wat veel mensen hun wenkbrauwen licht laat optrekken. Want wat doe je dan? Dit is prima uit te leggen. Het is coachen via het lijf. Alles wat je mee maakt in je leven wordt opgeslagen in je lijf. Sommige ervaringen doen je groeien en...

Vogelvrij

Vogelvrij

Deze zomer word ik 40. Dit dacht ik zorgeloos te gaan doen. Ik heb een hele leuke man en kinderen, een prachtig huis, een fijne baan en een eigen bedrijf. Een bedrijf wat ik aan het veranderen ben. Meer passend bij mijn huidige vaardigheden en wensen. Ik zou per...

Als het schuurt

Als het schuurt

Ken je dat, het gevoel dat het schuurt in een contact met iemand anders of in je eigen gevoel. Dat er ergens iets botst. Ik kom het regelmatig tegen. Soms in mezelf, soms bij een ander en soms tussen mij en een ander en soms allemaal tegelijkertijd. Lastig en...

Neem Contact op

Location: Anlooërweg 2, 9468 CN Annen

Telephone: (06) 129 63 225

Email: info@natuurlijkkrachtig.nl

BTW: NL001376102B18

5 + 13 =